Fram kommer man alltid...

Helgen var häcktiskt men otroligt rolig och givande. Fast för mig började helgen redan i fredags så det började med tvättning och städning, fast städningen kom jag inte så långt med innan tiden rann iväg. Planen var att jag skulle tvätta, städa, diska, träffa Anna, träna mina hundar, hämta Nova, lämna Elliot till mamma, Hämta/möta upp Sandra åka till kursen...ja tiden rent av flög iväg så det blev tvätta, städa lite, träffa Anna, hämta Nova, hämta Sandra och åka till kursen.
Vi viste inte riktigt vart det var så vi chansade lite och förvånandsvärt snabbt kom vi fram. Vi trodde vi svängde av motorvägen för tidigt men helt plötsligt var vi framme. Riktigt stiligt om jag får säga det själv.

Första kvällen var det teori och tanken att Elliot inte skulle följa med till kursen just för att vi bara skulle sitta och ta in en massa information i två timmar men han hängde me iaf. Visst var det lite tråkigt för han och han ville inte alls sitta still men mot slutet somnade han till lite.
På väg hem körde Anna mig och Sandra till tunnelbanan och genom att Maja satt i buren i bakluckan och vi hoppade ut på ett övergångs ställe så hann vi inte riktigt ta me henne ut så hon fick fortsätta ut till värmdö till Anna.

Lördagen blev mycket information! Det snurrade på kvällen när vi slutat. Men på lördagen blev det mycket praktik och jag var oerhört stolt över Elliot! Han fattade snabbt vad vi syslade med och han är helt otrolig att träna! Han fattade target snabbt att gå från nos och tasstarget på två gröna så som han aldrig har gjort förut är inte helt enkelt och på så kort tid. Han var helt fantastisk!

Kvällen följde Anna med mig hem för Första Advents festen. Otroligt kul fast jag och Anna var båda otroligt trötta och Elliot var trött! Men det kom så mycket folk som han hade så kul med så det tog lite tid innan han ville sova. Men vart han än gick så blev han störd, så han var lite grinig där på små timmarna och sov som en liten gris när vi gick och la oss.

Söndagen var det lite mindre praktik men Elliot var duktig på det han var med på, och när det blev teori så sov han faktiskt! Men på söndagen skulle vi även träna andra hundar och min grupp fick träna men Emmas Bimbo. Och det är en hund jag gillar! Hon är skit kul att träna!

När söndagen var avklarad så åkte jag och hundarna hem och var sjukt trötta. Men jag hann iaf hämta ut några böcker på posten och sen blev det frossa kväll för mig, Jenny och Erik. Erik hyrde Coco Chanel och det är en film som jag rekomenderar ALLA!!! Fantastiskt bra!

Idag kom Anna förbi och vi åkte och tränade Agility med Kulo och Elliot. Maja kommer att få ett lydnads pass här på kvällen och lära sig vad jag och Elliot lärde oss under helgen. Elliot var som vanligt helt otrolig på Agility, och nu ska vi börja lära in kontakt fält och att man måste stanna på gungan tills den slår i backen...han är ju så lätt så när han är vid gungans slut så har den precis börjat vicka men han bryr sig inte alls att den vickar!

Jag har hittat en apportbock i Elliots storlek så kvällen kommer jag att roa mig med att träna in apportbocken på Elliot och Maja kommer få lära sig "front"...och så klart är det Ullared i dag och det får inte missas. Tycker det är skut kul att kolla på alla knäppjökar som spenderar blera tiotusentals kronor där...kan fan inte vara kul att spendera hela semesten på Ullared! 

Julen ska flytta in 1:advent!!!

Så var det onsdag och jag följde med Jenny till hennes jobb för att införskaffa oss lite julbelysning. Och tomteluvor till festen i helgen. Jag är av den fasta åsikt att juldekoration bör komma upp helgen då de är 1:a advent! Men genom att jag är på utbildning i helgen så kommer inte vi hinna det...och i dag och på fredag så har jag lite tid att julpynta. Så en del kommar upp i dag och lite kommer upp på fredag...i morgon ska jag försöka hitta lite julgardiner.
Men flera har redan julpyntat och det är FEL!!! Flera veckor för tidigt!!! många julpyntade förra helgen som kanske är rätt okej...men ändå inte helt okej...
Nej julen ska flytta in 1:a advent!

Jag ser frem emot att åka iväg på utbildning, jag ska äntligen få utbilda mig till freestyle instruktör :D och jag får Anna och Sandra me mig...nu ska jag bara försöka få hundvakt till Elliot under fredagen för ahn kommer inte sitta still under några timmar...och han kommer garanterat inte att vara tyst i buren med flera hundar omkring sig...men vi får se...han kanske få följa med iaf

En underbar dag

Ja de börjar bli en vana att mitt inlägga bara känner för att försvinna in i syber rymden men nu gör vi ett nytt försök.

Dan började med att Anna kom och hämtade mig och så bar det äntligen iväg till hundöarna. Väl där var det full rulle från början till slut. Och man såg verkligen att hundarna hade riktigt kul. Det var inte så mycke folk men några hade pallrat sig ut när de var tråkigt väder och en udda tid. Det var väll några hundar som var lite stökiga och specielt en som både Maja och Elliot skulle sätta på plats. Men alla skötte sig och vi fick några fina bilder som kommer att komma upp på min hemsida www.tegermark.se När vi kom ut genom grindarna från hundöarna var både jag och Anna helt leriga från topp till tå då i alla stigar som folk oftast går på var lervälling.

När vi skulle åka därifrån fick Maja och Kulo sitta i stora buren i bak och Elliot fick sitta i sin lilla bur som vanligt i baksätet. Men när vi var över bron mellan Drottningholm och Bromma satt Elliot helt plötsligt i baksätet! Utanför buren!!! Så det var bara att svänga förbi Clas Olsson och köpa en lite kabinhake som lås. När vi ändå var i Vällingby smet vi in på Lagerhuos, Felinhuos och träffade Lovisa. Det blev även en sväng förbi systemet, där har inte jag vart på flera månader. Men nu har vi iaf årets glögg.

Lunch och film blev det hemma hos mig innan vi fortsatte ner till klubben för att träna. Maja fick ligga kvar i bilen då det skuts på skutbanan på tisdagar så jag kunde lägga all energi på Elliot. Vi började att finslipa på ingången till fotet och sen blev det Agility. Och han är riktigt duktig. Han har bara tränat Agility en gång tidigar och då fick han bara hoppa några hinder så det var inte jätte seriöst. I dag gick vi till att hoppa flera hinder i rad och vilken fart han har när han väl kom på vad det var vi ville. Så nu är det som vanligt att jag msåta lära mig att styra bättre och hänga me, gör jag bara det kan vi gå långt! Så Agilityn kommer vi garanterat att fortsätta med.

Nu är jag hemma och har diskat, damsugaren får jag ta fram imorgon. Så ska jag väl ta mig ner till tvättstuga och förhoppningsvis få en tvättid redan i morgon. Sen ska det få bli en lugn kväll med en av de bästa böckerna jag läst, nämligen biografin av Slash. Sjukt bra!

En massa tjafs!

Först vill jag bara säga ett stort grattis till Sven som har fått sitt kennelnamn godkänt! Libido är ett riktigt roligt namn när man ser vad det betyder (lust och åtrå). Jag ser inga som hällst anstötningar i de...Herre Gud vi lever väl inte på 50-talet!? Men det här namnet har väckt stor uppmärksamhet! En del av det går att läsa på http://www.alltomhundar.com/hundforum/viewtopic.php?f=12&t=83268 Och det är så otroligt töntigt att folk seriöst orkar bli upprörda. Det är som vissa säger i inläggen att det är väl ingen som går och roppar hundens kennelnamn när man är ute och går! Inte f*n roppar jag Nordanåkers Rut när det är betydligt lättare att roppa Maja! En vänns hund heter tillexempel ölskvättern i kennelnamn och inte går hon och roppar ölskvätten i skogen....
Jag tycker att det är endart kul och som Sabina sa så folk med normal humor skrattar åt det och bli inte upprörda och vill regga hunden i ett annat land eller sälja hunden bara för att man inte vill ha ett kennel namn.

Men nått som verkligen retar mig är att i varje nummer av HUNDSPORT så finns det en massa nya kennelnamn som man kan skicka in en protest till om man tycker att det inte passar eller är för likt något annat eller så...och det står där för en anledning!!! Att det inte ska komma efteråt en massa tjafs...man har sin chans till att påverka, tar man inte chansen så får man f*n skylla sig själv att det inte blir någon ändring och så har dom mage att skylla på SKK!!! Att dom släpper igenom konstiga och opasande namn. Det är rent skit snack och paj kastning!

Det finns ju folk till allt...man slutar aldrig att förvånas och hundvärlden måste nog leda pajkastningen!  

Men men nog om det, eller får väll återkomma med nyheter om fallet ;P

Men om dagen i dag så jobbade jag på vinsta och så åkte jag och Sabina och solade...nått som jag inte har gjort sen jag bodde i forshaga. Hade nästan glömt dort hur skönt det är. Nått som var helt ottippat var att vi träffade på Kajsa som jobbade på Vinsta för några år sedan. Kul att se henne igen och det blev en pratstund om vad som hänt sen sist...och det är ju en del. 

Tänkte iaf avsluta det här inlägget med en bild på den RIKTIGA svin inflensan!
 


Ny dag

Det är mycket som har hänt dom senaste dagarna. Och jag kommer inte gå in och skriva ut allt, eller äns en del. Tankarna går till Camille som jag hoppas mår bra och vill att hon ska bli frisk snart! Jag har jobbat som en galning. natten mellan torsdag och fredag var det meningen att jag skulle jobba i Vinsta med att flytta kassan men jag fick jobba underbagarna istället. och i helgen jobbade jag på Vinn och var helt slut i hela kroppen. Hundarna har bott hoss mamma och pappa under helgen.
Jag har jobbat i över en vecka men nu är det sista dan sen är jag ledig i över en vecka :D ska bli så underbart och jag behöver verkligen ta igen mig.

Har planerat flera gånger att åka ut till hundöarna med Anna men som hela tiden blivit ändrat av den ena eller andra anledningen, men i morgon åker vi :D dom kommande dagarna kommer jag att ägna mig enbart åt mina älskade hundar.  Med mycke träning som jag kommer att skriva om.  Ska försöka ta igen tid som jag inte haft över till mina vänner också...men det kommer vara vänner inom hundvärlden så hundarna kommer vara me. Men vi får se vad som händer.

När jag jobbar på Vinn ringer väckarklockan kvart i fem...och det är stor skilnad på fem och sex när man ska gå upp på morgonen. Och genom att jag har jobbat på Vinn i helgen så vaknade jag sju i dag...och i dag skulle veckarklockan inte ringa förns nio! hörde att jenny vaknat så jag gick upp och terroriserade henne så här på morgonkvisten :P

Snart ska jag gå ut på långpromenda innan jag börjar jobba i Vinsta klockan tolv.
Jag bjuder på en bild av Elliot, sängen var bäddad...och ja...så här ser de ut när
Elliot ligger i sängen för några minuter.


Shoppat lite i dag me

Fast i dag blev det en ny bur till Elliot, som är lite lättare att ta med...har haft Sabinas bil i tankarna när jag köppte den. Och den är helt perfekt! Bild kommer senare.
Sen blev det en target stick som jag ska ha med mig på instruktörskursen, tror att det inte kommer vara några problem att få Elliot att förstå.

Sen blev det även två böcker.
1:a Mötley Crue, bekännelser från världens mest ökända rockband med Neil Strauss, Tommy Lee, Mick Mars, Vince Neil och Nikki Sixx.
2:a The Heroin diaries - A year in the life of a shettered rock star. Nikki Sixx självbiografi.
Ska bli riktigt intresant läsning. Men först måste jag läsa ut "Flickan som lekte med elden"  och sen har jag Slash's självbiografi sen blir det dom här...så nu blir de till att läsa.


Nöjd

Nu är dagen slut om någon timme och jag är nöjd över dagen. Hundarna har skött sig och jag har fått mycket gjort för hundungdomen. Vår del av VBK's &VHU's tidning är snart klar. Sandra och Sabina måste korukturläsa den och så är det några små saker kvar. Men jag är nöjd med det stora hela.

Jag och energydryck har blivit sååå tajta! Är fantastiskt gott när man börjar dra på sig en förkylning!

Befinner mig på hemlig ort

Så fick ma äntligen befinna sig på hemlig ort :D Det är otroligt skönt att veta att man gör något bra men att man får ta det otroligt lugnt iaf. Och det här betyder mycket för M som inte kan stå själv. Kul att få göra något som man inte går så ofta...eller väldigt sällan då jag bara har gjort det här en gång tidigare. Men det är skönt och jag trivs. Hundarna funkar fast det har varit litte muter från båda två. Men nu ligger båda och tar det lugnt. Senare blir det att ta fram klickern :D

Ja om jag ska sammanfatta det jag skulle ha gjort i går men när allt raderades så i lördags jobbade jag på Vinn Stormarknad och lyckades på en otrolig kyss av ugnen på underarmen. Men det ser bättre ut för varja dag som går, så förhppningsvis blir det ingen blåsa.
På kvällen kom mamma och hämtade mig och vi åkte hem till dom och åt tårta som jag hade med mig. Lite för att fira farsdag så här en vecka senare och att tacka mamma och pappa som verkligen har ställt upp när jag behövt hundvakt.

På söndagen jobbade jag på Arken Zoo Vinsta med det bästa gänget nånsin ;P Jag, Sandra och Sabina är oslagbara! ;P Ja sen jobbade Peter också men han räknas inte ;P haha han gjorde mycke beställningar och sånt ;P Fast jag tycker verkligen om hela gänget som jobbar på Vinsta! Vi är helt klart ett härligt gäng.
Efter jobbet åkte jag och Sabina till IKEA och spenderade pengar, iaf jag. Och efter flera månader fick jag äntligen min lampa som har vart slut så länge, en lila KNUBBIG. Sen blev det en massa mer...så det blev ett lååångt kvitto. Och alla behöver en jul bock...så nu har jag en svart skit cool!

Nu har jag fixat så att i morgon jobbar jag på Vinsta, onsdag på Vinn och natten mellan torsdag- fredag blir det till att bygga om och flytta kassan på Vinsta. Och helgen blir min första helg då jag jobba själv på Vinn. Och nån gång under den här veckan måste jag klämma in att träna hundarna med Anna. Ska börja med Agility med Elliot lite på allvar och lydnaden måste tränas med Maja.

Nu ska jag börja och skriva ihop till VBK's och VHU's tidning. Dom fläste av vårens kurser är klara. :D Det blir en prova på rapport och en freestyel kurs som jag ska hålla. Rapporten blir med sök och spår men Sandra håller i dom två. Och Freestyle blir min kurs som ingår i utbildningen för att bli Freestyelinstruktör. 

Ha de bra  

Så förbannat trött

Skrev ett bra inlägg och så försvann allt bara!!!
Jaha får väl skriva om det sen men det blir inte nu...

Vill göra om!!!

Det är så mycket jag vill! Lägenheten har typ stått stilla med anledning av att jag inte jobbar så mycket längre men jag kämpar verkligen på att pussla ihop alla jobb så att jag får bra löner iaf, men det är f*n inte lätt! Just nu håller jag mig flytande, och får jag en bra lön så måste jag lägga undan en del så jag har till någon månad jag inte har pengar, det är oerhört frustrerende!
Känns som att jag bara sitter och söker jobb mäst hela tiden...
Jag har ju jobb, och jag trivs jätte bra på mina jobb men jag får inte tillrekligt med tider!

Och jag måste verkligen sluta köpa onödiga saker...det är bara det ätt inget är till mig...ALLT är till mina köra ögonstenar! Men till och med jag börjar inse att dom har halsband, koppel och allt vad det nu är så att det räcker och blir över...skulle räcka till att starta en hel butik! 

Men nått jag verkligen vill är att få ordning i lägenheten!
 - Tapetsera mitt rum, hallen, matrummet och vardagsrummet
 - JUL saker!
 - En ny säng och sängstomme
 - Två byråer
 - En tv bänk
 - En bokhylla

Ja det är väl typ allt just nu som jag skulle vilja fixa precis NU!

Men om jag är lite realistisk så dröjer det nog ett bra tag till innan allt är klart och man får ju ta en liten sak i taget, men det ska bli klart...frågan är bara när ;P

Nej nu ska jag fixa lasagne som ska stå på bordet när Jenny kommer hem

Elliot träffar får

Måste börja berätta om gårdagen som var fantastiskt kul!
Det barjade med att Sabina kom och hämtade mig och hundarna och så åkte vi och kollade på den bil som hon förhoppningsvis blir ägare till, håller tummarna! Det är verkligen en skitbra bil om man frågar mig som inte vet så specielt mycket om bilar ;P

Sen åkte jag och hundarna ut till Värmdö och hällsade på Anna. Till gården är det nästan två timmar resväg från Sollentuna om man åker kommunalt men jag hade en fantastiskt bra bok och båda hundarna låt och tog det lugnt hela vägen ut. Sen var det dags för Elliot att träffa får, kor och hästar för första gången. Och f*n vad han är cool!Hästarna brydde han sig inte om nämnvärlt men fåren och korna var väldigt spänande. Korna fick han inte riktigt hällsa på, var elstängsel i mellan...men fåren kunde han sätta nos mot mule, fick tyvär ingen bra bild på just det men det kommer.
Men här kommer istället lite sämre bilder ;P


Han var jätte duktig för det mästa, men absolut inte hela tiden. Han har stora problem när jag lämnar honom och i går fick han och maja ligga i en box när vi inte kunde ha med honom och då var det få gånger han skötte sig som jag vill, men det är bara jobba på som f*n det är fortfarnade en lång bit kvar.

Och han var otroligt trött efteråt och när vi kom hem till Anna sov han sina tio minuters power naps och sen var det full rulle igen. Men på vägen hem sov han hela vägen och blev lite smått sur nör vi skulle byta från buss till t-bana till pendeln till buss ;P

Och i natt sov båda som två grisar. Men på morgon kvisten vaknade jag av att båda har hoppat upp i sängen och jag låg som ett "S" imellan:På nått sätt fick jag också plats i sängen...men det är fan en gåta!

Men nu ska vi snart träffa Anna igen och åka ut till hund öarna :D


Är helt slut i kroppen

I söndags var jag nära på att svimma inne på jobbet hade jag inte fått tag på graveringsmaskinen hade jag åkt i golvet med en duns! Trodde det var blodsockerfall så det var bara att trycka i sig socker, det konstiga var att det blev verkligen inte bättre...snarare sämre hela tiden. Så Sabina släppte farsdagsfirandet och åkte till jobbet och hämtade mig så jag fick komma hem. Litade inte riktigt på mig själv att åka buss. Genom att jag inte blev bra så ringde jag vårdgaiden och efter en halvtimmes väntande äntligen kom fram och hon börja de ställa en massa frågor och om man börjar känna efter så hade jag ju faktiskt väldigt ont i lederna och trött i hela kroppen och så vidare...så det slutade med att jag har alla symptomer utom tre till inflensa.

Nu är det jätte många som har frågat om det är just svininflensan jag har. Men allt det här med svininflensan är så otroligt ÖVERDRIVEN!!!!
Det är typ 1 på 100 som är svininflensan av alla som har inflensan, om det äns är så många.
Sen så blir inte alla sjuka ens!
Sen så är dom som är i riskgrupperna det är dom som skulle vara i riskgrupperna för vanliga inflennsan också, och dom har väldigt ofta dåligt emunförsvar som knappt klarar en vanlig förskylning!
Sen tror jag att mycket sitter psykologiskt också. Tror du att du har svininflensan så tror jag att du skulle må betydligt sämre än vad du skulle gjort om du trodde att du "bara" har den valiga inflensan.
Sen får du ju egnetligen inte åka in och kolla ifall du har svininflensan om du inte är i riskgruppen eller får andnöd.

Men själva poängen var att jag måste ta och lyssna på min egne kropp ibland, hade jag kanske stannat upp och känt efter så hade jag tagit det lite lugnare och inte legat utslagen med två helt understimulerade hundar och ajg är helt säker på att dom tävlar om vem som kan driva mig till vansinne snabbast! Eller så hade det inte vart någon skilnad, jag hade kanske stannat och känt att ajg är rätt trött i kroppen och ont i lederna men va f*n det är inte så farligt!

Så vem vet hur det skulle va eller hur det skulle bli, det ända vi vet är hur det blir!
Och vi kan alltid påverka hur det ska bli men vi vet inte alltid hur.


Ojojoj...

Oj jag som skulle bli mycket bättre på att blogga :S Men det är aldrig för sent att ändra sig ;P
Hundarna mår bra och jag mår bra men är allmänt slut i huvudet. Men jobbar inte så mycket i helgen, jobbar 12-16 både lörda och söndag på Arken Zoo Vinsta...Rena semestern ;P

Som sagt hundarna mår bra men här kommer MEN...Jag har inte kommit på den absolut bästa maten för honom...Orijen är för mycket proteiner för att hans lilla mage ska klare det. Sen gick jag över på James Wellbeloved Anka puppy och det är antaglign för mycket spannmål...det är altså helt otroligt vad han fiser...går knappt att vara i samma rum. james blandas nu ut med Klass pluss och han börjar bli riktigt fin i kroppen...MEN vad ska jag hitta på för att få ordning på magen. Men för att inte hela tidn byta så får han gå på jamesen ett tag till...tills påsen börjar ta slut...har ju inte ekonomi till att byta foder hela tiden ;P

Nu på sista tiden har hundträningen kommit lite i kläm, genom mycket jobb och mattes huvud som hon har lämnat någonstans på vägen. Jag har jobbat ons- fredag nu på Vinn Stormarknad och mamma har kommit och hämtat mig och hundarna på morgonen och skjutsat mig till jobbet och sen tagit hand om hundarna...och hundarna har skött sig exemplariskt! Ni vet hur det är, man vill klaga lite och min person som jag går och klagar om det mästa för är min mamma...och visst har man haft dagar då man bara vill ligga under täcket och inte gå upp men man få ta och sparka sig själv i häcken för att städa efter en kär gammal hund välte vår stora fina hallspegel som gick i många delar...eller vaknar av att det har vart någon som vart lite dålig i magen under natten...eller varför inte städa efter en litten prins som har krypit in i en stängd väska och lyckats lista utt att det var ett läppsyl och tuggat på. Ja iaf mamma har fått lyssnat på allt och när hon ska passa dom så är det som änglar...de busar inte äns...där emot börjar dom så fort jag stiger in genim dörren.

Kan inte jag få vinna några minuter så att min mamma slipper jobba så hon kan passa mina hundar ;P


RSS 2.0