1:a!!!!

Idag kom Lena Elliots uppfödare och hämtade lillprinsen, så åkte hon och Chris iväg ner till Norrköping och ställde ut honom. Medans jag och Maja släpade iväg oss till jobbet. Mot slutet av dagen kom prinsen hem igen med en fin röd rosset, han fick en 1a och kom fyra i konkuransen.


Vill än en gång passa på att tacka lena och Chris för att ni åkte med honom, fast att jag klantade till de :P
Och naturligtvis så la sig öronen fel så fort jag tog fram kameran...

Men blev iaf jätte glad när jag kom hem och upptäckte att jag sett fel på chemat, jobbar i morgon, ledig tisdag och onsdag, jobbar torsdag ledig fredag och jobbar som vanligt helgen. Nu ska de bli att träffa Anna några dagar för lite agility träning och kanske åka och träffa lite vänner, men den som lever får se.

Nä nu ska jag ta hand om disken och plocka lite innan min kära sambo kommer hem...

Sommaren är verkligen här

Nu är de verkligen sommar på riktigt och jag ska börja jobba som en galning i dag börjar mitt elva dagars pass så blir de iaf någon dag ledigt, så här fram över kommer jag nog inte att orka skriva så mycke. Jobbar jag en hel dag och ska hinna med hundarna då finns det inte tid för så mycke annat. Men innan dess dak jag iaf lägga upp lite sommar bilder :)
En gång Border Collie, alltid Border Collie

Har man en gång tränat en Border Collie går man alldrig tillbaka, har man en gång vallat släpper man de inte. Det bara är så. Har pratat med flera om just detta ämne under de senaste dagarna och kan bara komma fram till detta. Och jag förstår precis, jag är helt såld på BC! Men sen finns det en massa raser man nån gång skulle vilja ha med BC kommer alltid igen. Har man en gång sett deras lojalitet, arbetsvilja och vilka fantastiska hundar de är så kan man inte bara släppa dom.

Idag blir det att städa och tvätta kläderna jag och Jenny ska ha på oss i morgon på Emmas student, och måste komma ihåg att köpa pressentpapper att sla in hennes studentpressent i. Jag är ju alltid ute i så där sista sekund. Måste planera för att lämna lilla Elliot som ska följa med Chris på utställning i helgen.
Ska även försöka få tid till att få lite sol, tur att man har hundar så man tvingas ut i solen.


Agility träning

Har ritat agility kombinationer och banor hela dagen och är lite sugen på att testa en men Elliot är inte klar för fem öre och när jag åkte ner till klubben sköt dom på skjutbanan så jag kunde inte träna med Maja häller. Men Elliot lärde sig iaf slalomet, men de var lite varmt för dom.

Sen var de VBK's medlemsmöte med grillning, så de blev inte så mycke mer träning. Sen körde Brittis, Elisabeth och Kajsa en hel bana och jag är inte riktigt säker på Elliot så jag vill hälst träna honom när de inte är så jätte mycke störning. Och de är inte så jätte kul att träna närdom är på en helt annan nivå, men snart kommer vi komma som en virvelvind och soppar banan med dom :P

Hurttamässa

Så var de dags för den efterlängtade Hurttamässan! Mirja har tagit och pallrat sig hit och gå på den för sin butik och jag går för våran. Bara det att träffa Mirja igen är hlet fantastikst kul och sen att få går på mässa av världens bästa märke! Mina hundar har Hurttt på sig och jag har Hurtta på mig. De som är bra med Hurtta är att de har bra och slitstarka saker och allt har reflex. Jag glömmer alltid bort att sätta på mig reflexer när jag är ute i mörkret men nu slipper jag de :P

På mässan var det de gamla vanliga och deras nya höst kolegtion, och jag älskar den!

Här har vi halsband, selar och koppel


Här är västar, täcke och flytvästar. Både jag och Mirja förälskade oss i den oranga västen i mitten, den hade otrolig passform och jag tror att många kommer att verkliogen ha användning för den. Men den är dyr ca 450:- i storlek Large. Men köper ni den så kan jag garantera att ni inte blir besvikna!

Dom hade även västar och damasker till människa, säkerhetsskarf, tassreflexer och halsband.

Och jag är helt förälskad i hela serien!

Dalarna runt helgen

Jag och Anna packade bilen med hundar, burar och väskor fredag morgon och begav oss mot vackra Dalarna. Första stoppet blev i Avesta för lunch på resturangen Dalahästen, åt jätte goda älgköttbullar med potatismos, kan verkligen rekomendera det starkt. Men se då till att ta en tidig lunch innan busslasterna med panshisar väller in.
Väl i bilen igen fortsatte resan mot Falun och Lager 157 utanför Falun, blev lite kläder som man alltid behöver. Genom att jag är lite lätt urkesskadad blev de en tur in till djuraffären i Falun också. Trevlig liten butik med trevlig personal. Dock hade dom inget specielt utan de vanligaste som typ alla har.
Sen for vi till Rättvik köppte mat och gick på systemet, oj vad jag saknar dom flaskorna som blev över nu...skulle vara skönt att sitta i solen på balkongen med dom nu. 
Och efter mycke om och men for vi till Vansbro där vi skulle sova på ett vandrar hem under natten. Kommer inte ihåg vad de heter och jag skulle aldrig rekomendra nån att åka dit!

Lördagen åkte vi till Nathalie Ädel i Äppelbo som har Border collie kenneln The Look och Anna och Boss fick prova på vallning och Ädel visade lite. Och sen blev de Majas tur...och de gick jätte bra! Jag var så stolt över min gammla tös! Hon var lite stel efteråt och de är inte så konstigt hon är inte van vid sån träning. Mammas gammeltant :P
Under eftermiddagen åkte vi vidare till Yttermalung och Nordanåkers kennel, Majas kennel och fikade med Birgit och Inge så kom även Jossan förbi.
Kvällen och natten spenderade vi i Gagnef hos Sanna. Under kvällen skvallrade vi gammla minnen och vad som hänt sen vi tog studenten me Sanna och Linda, jätte trevlig kväll.

Söndagen var de agilitytävling på Dala-Flodas brukshundsklubb. Anna och jag packade upp utställnings tältet på morgonen och vi såg riktigt ruttinerade ut med tälltet alla burar och campingstolarna :P Anna tävlade med Kulo, Linda Tävlade med hennes mammas hund Axa och så var Madde (Boss uppfödare där). I agilityn kom Anna och Kulo på 10:de plats av jag tror de var 32 och i hoppet diskades dom. Men ett helt fantastisk prestation av debuten i officiella tävlingar!
Hela vägen ner till Sthlm låg Elliot helt utslagen och sov som en liten gris. Vi var lite lätt sena redan från tävlingen och alla söndagsåkare gjorde inte riktigt saken lättare. Vi skulle hämta Theres vid Centralen vid 21 och vi kom bara lite försent. :P

En jätte rolig resa, och jag skulle göra mycke för att göra om den. Fantastiskt rese sellskap och vi hade verkligen jätte kul under resans gång.

RSS 2.0