D.A.P

I går var vi på D.A.P utbildning genom Lupus, mycke trevligt. Sabina och hennes mamma hämtade mig vid jobbet så åkte vi och hämtade Elliots bur och dumpade Maja hemma. Sen träffade vi både Helena  (från Arken Råsunda) och Barbro (Hund och Katt specialisten, Sollentuna). Men vi sprang även på Barbro som jobbade hos oss för några år sen, henne tyckte jag verkligen om och det var jätte kul att träffa henne igen. Ja och vår gamla viltspårsinstruktör var också där, hon som inte hade någon koll på viltspår över huvud taget...

Men utbildningen var väldigt givande, just inom hur de fungerar för katter men även hundar. Hade ingen aning om var vomeronaska (tror de var så dom stavade) var för nått innan :P Men de var jätte intresant hur dom tar upp feromonerna och att det är ett egenkännings ämne som finns genom katter.
Det var intresant just avsnittet med katter, genom att jag är så in snöad på hundar har jag inte tänkte så mycke på katters beteende. Men jag tycket även att det var extra bra att dom verkligen poenkterade att katter lever inte i flock utan själva! Med vissa undantag för vissa individer.

Men däremot ska jag testa både spreyen och dosan man sätter i väggen. Hur de funkar kommer jag att dokumentera här i bloggen. Jag har ju redan testat halsbandet och tyckte de var så där, det ska räcka i 4 veckor men det funkade bara i två dagar innan han var tillbaka i stressen.

Sen var de intresant att under kattutställningar rekomenderar man Feliwey och dommaren kan till och med streya sina händer med de för att ge trygghet, medans SKK har satt 7 dagars karenstid på D.A.P


Men nog om D.A.P för i dag nu ska jag sortera tvätt  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0